حدود يک سال تا شروع رسمي عرصه رقابتهاي رياستجمهوري 96 باقي مانده و زمزمههايي نسبت به کانديد شدن برخي از شخصيتها شنيده ميشود.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، با آنکه حدود يک سال تا شروع رسمي عرصه رقابتهاي رياستجمهوري 96 باقي مانده، اما زمزمههايي درباره اينکه چه کساني در مقام کانديدا حضور خواهند داشت، شنيده ميشود.
در حاليکه اغلب اصولگرايان تاکنون سخن صريحي پيرامون گزينههاي خود براي رقابت با اصلاحطلبان در انتخابات آتي مطرح نکردهاند و به انحاي گوناگون از بيان آن طفره رفته و معرفي کانديداهايشان را به آيندهاي دور يا نزديک ارجاع ميدهند، برخي اصلاحطلبان در تحليلهاي خود از همين حالا و به ضرس قاطع براي جبهه اصولگرايي نامزد تعيين ميکنند.

بر همين اساس، صادق زيباکلام بر اين باور است که محمود احمدينژاد رئيس جمهور سابق و سردار قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس، دو گزينهاي هستند که اصولگرايان قطعا براي انتخابات 96، به يکي از آنها رجوع خواهند کرد.
گمانه زنيها پيرامون حضور محمود احمدينژاد در انتخابات 96 از زماني بيشتر و بيشتر قوت گرفت که وي در ابتداي سال 95 و در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا شما در انتخابات رياستجمهوري سال 96 کانديدا خواهيد شد يا نه؟ گفت: " انشاءالله سال 96 همه همديگر را خواهيم ديد."
از سوي ديگر عدهاي بر اين اعتقادند که سفرهاي استاني احمدينژاد و سخنرانيهايي که هر از چندگاهي در نقاط مختلف کشور برگزار ميکند، دال بر بازگشت وي به رياست جمهوري است.

اما فارغ از تمام سرنخهايي که بوي بازگشت رئيس دولت بهار به پاستور را ميدهد، برخي تحليلگران معتقدند احمدينژاد براي حضور در دوره بعدي انتخابات، علاوه بر عبور از فيلتري به نام شوراي نگهبان، بايد رضايت احزاب گوناگون طيف اصولگرايي را به جهت آنکه در گذشته اعلام کرده "من اصولگرا نيستم و اصولگرايان در رأيآوري من نقشي نداشتهاند" بدست آورد.
حسين قيومي، عضو حزب مردمسالاري در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در واکنش به سوالي پيرامون کانديداتوري احمدينژاد در انتخابات آتي گفت: "اصولگرايان ميدانند احمدينژاد قابليت رقابت با روحاني را ندارد."
با اين وجود بايد منتظر ماند و ديد آيا راست کيشان سياسي باري ديگر به احمدينژاد اعتماد ميکنند و يا آنکه گزينههاي ديگري را براي جانشيني وي در انتخابات مدنظر قرار ميدهند.
اما ميرسيم به شخصيتي که اعتبار خود را نه در رقابت و جناحبنديهاي سياسي بلکه با تن کردن لباس سربازي ولايت و مبارزه با گروههاي تروريستي در سوريه احراز کرده است. شيرمرد کرماني سالهاي زيادي است که تبديل به يک قهرمان ملي براي ايرانيان شده است، کسي که مردم عراق و سوريه "فرشته نجات" مينامندش.
قاسم سليماني در دوران 20 ساله فرماندهي سپاه قدس همواره خود را دور از سياستهاي حزبي نگاه داشته است؛ اما اکنون به دليل کسب محبوبيت و کاريزماي بالا در ميان مردم، گمانه زنيهايي درخصوص حضورش در ميان نامزدهاي انتخابات آتي رياست جمهوري مطرح ميشود.

چندي پيش ( 19 خرداد ماه) محمدرضا باهنر، رئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري در نشست ماهانه جامعه مهندسين درباره اينکه «آيا اخبار مربوط به کانديداتوري سردار قاسم سليماني براي انتخابات رياست جمهوري سال 96 صحت دارد و آيا وي گزينه اصولگرايان است يا خير؟» گفت: سردار سليماني در نشست فراکسيون ولايت حضور داشته است، اما وي کانديداي اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري سال آينده نيست.
همچنين زهره طبيبزاده عضو جبهه پايداري در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در واکنش به کانديداتوري سردار سليماني براي انتخابات سال 96 گفت: سردار سليماني به جهت ايجاد روحيه غرور ملي در کشور جايگاه ويژهاي دارد و نبايد با مطرح کردن نام وي براي انتخابات رياست جمهوري، وجهه نظامي سردار را کم اهميت جلوه داد.
عضو جبهه پايداري با بيان اينکه تاکنون سردار سليماني از هيچ تريبوني درباره ورود به انتخابات 96 اظهار نظر نکرده است، اظهار داشت: سردار سليماني به جهت جايگاه و شخصيتش به ويژه در زمينه فعاليتهاي نظامي، اقتضاي حضور در جايگاه رياست جمهوري را ندارد.
وي با بيان اينکه برخي بر اساس تخيلاتشان سخن ميگويند، تصريح کرد: مطرح شدن نام سردار سليماني به عنوان کانديداي اصولگرايان در انتخابات سال 96 تنها بر اساس ظن و گمان يکسري افراد است و واقعيت ندارد.
طبيبزاده افزود: براي اثبات هر ادعايي بايد قرائني وجود داشته باشد اما هيچ قرينهاي براي ورود سردار سليماني به انتخابات سال 96 وجود ندارد.
عضو جبهه پايداري با تأکيد بر اينکه نبايد مطرح کردن چنين شخصيتي در موضع رياست جمهوري جايگاه وي به عنوان قهرمان ملي کشور را مورد خدشه قرار دهد، خاطر نشان کرد: پرداختن به چنين شايعاتي به نفع مصالح ملي نيست.

** با اين تفاسير محتمل نبودن ورود حاج قاسم به انتخابات 96 بيش از محتمل بودنش باورپذير است. نه از آن جهت که سردار پايگاه راي ندارد يا در بين افکارعمومي چهره محبوبي نيست، بلکه از آن جهت که وي طي سالهاي اخير در برابر وقايع سياست داخلي سکوت پيشه کرده است و از خود تصوير يک نظامي فراجناحي و غيرسياسي را به نمايش گذاشته است و با فرماندهي نظامي در سوريه و يا شهرهاي داعش زده عراق، نشان داده که هويتي فراتر از تکيه بر مسند رياست جمهوري دارد.
اما با وجود همه تحليلهايي که حضور سردار سليماني در معادلات سياسي کشور را تقريبا امري محال ميداند، هيچ غيرممکني وجود ندارد و بايد ديد آيا سردار محبوب ايران، در کسوت رياست جمهوري وارد ميشود يا آنکه همچنان در لباس رزم براي کشورمان افتخارآفريني ميکند.
گزارش از زهرا عليدادي